NI JULI NIJE ŠTO JE NEKAD BIO: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredih 14 dana

Još danas se prognozira stabilno vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2023  

  • 0

U dane vikenda, posebno tokom subote, očekuje se pogoršanje vremenskih prilika uz mogućnost za kraće i povremene lokalne pljuskove širom Bosne i Hercegovine. Od 3. do 14. jula, na području Hercegovine očekuje se stabilno i sunčano vrijeme, dok su u Bosni, prvenstveno u centralnim i istočnim predjelima, mogući povremeni i slabi lokalni pljuskova. Više sunca i stabilnog vremena izgledno je na sjeveru, zapadu i jugoistoku Bosne.

Narednih 5 dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod uobičajenih za ovaj period godine. Na planinama i visoravnima Bosne, očekivane minimalne temperature zraka biće u rasponu od 4 do 9 °C, u nižim, kotlinskim i ravničarskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16°C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 °C. U istom periodu, maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni očekuju se od 22 do 25, na jugu zemlje do 29 °C.

Od 4. jula izgledan je porast vrijednosti temperatura zraka. Tokom jutra u Bosni očekivane temperature kretat će se od 18 do 23, u Hercegovini od 20 do 25, danju u Bosni do 33, u Hercegovini do 36°C.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...