OSCE SE OGLASIO O ODLUKAMA NSRS: "Kršenje Dejtonskog sporazuma i podrivanje Ustava BiH"

Misija OSCE-a u BiH poziva na hitni prestanak retorike, politika djelovanja i aktivnosti koje nisu usklađene sa najboljim interesima svih građana BiH

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2023  

  • 0

Povodom posljednjih odluka Narodne skupštine Republike Srpske, oglasili su se iz Misije OSCE-a u BiH.

- Nedavne odluke Narodne skupštine Republike Srpske krše Dejtonski mirovni sporazum i podrivaju Ustav BiH. Svi zvaničnici BiH moraju poštovati i Dejtonski mirovni sporazum i Ustav, podržavajući vladavinu prava i ustavni poredak, umjesto podjele države.

Misija OSCE-a u BiH poziva na hitni prestanak retorike, politika djelovanja i aktivnosti koje nisu usklađene sa najboljim interesima svih građana BiH - navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...