JOŠ JEDNA POBJEDA NA PRIPREMAMA: Sarajevo nadigralo Shkendiju, debitovao Penaranda

Sarajevo će naredni meč igrati protiv Domžala 6. jula.

  • Sport

  • 30. Jun. 2023  

  • 0

FK Sarajevo upisao je pobjedu i u drugoj pripremnoj utakmici.

Ovoga puta izabranici Mirze Varašeanovića savladali su Shkendiju sa 2:0.

Nakon što je Sarajevo u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji savladalo rumunski Petrolul Ploiesti rezultatom 5:0, samopouzdanje se u Bordo timu podiglo, a trener Mirza Varešanović danas nije previše rotirao sastav i utakmicu je počela ista ekipa koja je igrala i protiv Petrolula, uz jednu promjenu.

Sarajevo je i danas bilo bolje od svog protivnika, iako se Shkendija pokazala u boljem svjetlu od Petrolula. Stvorilo je nekoliko šansi u prvih desetak minuta i izvršilo je ozbiljan pritisak na protivnički gol da bi iz toga došao i pogodak za vodstvo. Nakon dugog napada u kojem su Makedonci uspjeli osujetiti nekoliko pokušaja igrača Sarajeva, Avramovski je u 13. minuti ipak pogodio za vodstvo svog tima, prenosi Sport 1.

Nekoliko minuta kasnije, Sarajevo je imalo još jednu šansu, ali nije iskoristilo, da bi u 20. minuti Ziljkić pogodio stativu.

Bio je to period igre koji je potpuno pripao Sarajevu, a onda je i Shkendija uspjela spremiti nekoliko šansi i mogla je doći do pogotka. No, Muhamed Šahinović je u dva navrata odlično intervenisao pokazavši da se radi o talentovanom golmanu, da bi u 40. minuti Makedonci promašili prazan gol.

Međutim, to je samo motivisalo igrače Sarajeva da do kraja poluvremena dodatno pritisnu, a već u narednom napadu stigli su do gola. Odigralo je Sarajevo brz kontranapad, Renan je na kraju uposlio Ziljkića, a ovaj pogađa za 2:0 i konačan ishod prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je otvorilo u identičnom sastavu u kojem je završilo prvo, a nije ovaj period utakmice bio ni izbliza sadržajan kao prvo poluvrijeme. Sarajevo je oko 60. minute promijenilo skoro cijelu ekipu, te je do kraja imalo dvije ili tri solidne šanse, a neprecizni su bili Beganović, Dal Varešanović i Čataković, koji je imao najbolju priliku.

Šansu za igru dobio je i Adalberto Penaranda, na kojem je bilo od početka vidljivo da dugo nije igrao i daće mu trebati vremena da se vrati u optimalno stanje, da bi mogao doprinijeti rezultatima Sarajeva. Imali su nekoliko šansi i igrači Shkendije, ali nisu uspjeli doći do gola, pa je ostalo 2:0.

Sarajevo će naredni meč igrati protiv Domžala 6. jula, a na zahtjev slovenskog tima, on će biti zatvoren za javnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...