IGOR CRNADAK SKEPTIČAN: "Sumnjam da će Schmidt nešto uraditi u vezi sa aktuelnom situacijom"

“Mislim da niko ne zna šta će uraditi Schmidt. Možda će suspendovati zakon i time još više pojačati retoriku vladajućih u Republici Srpskoj”, rekao je Crnadak.

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2023  

  • 0

Potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak kazao je da "sumnja da će Christian Schmidt nešto uraditi u vezi sa aktuelnom situacijom i da nijedna odluka neće koristiti Republici Srpskoj", javila je Srna.

“Mislim da niko ne zna šta će uraditi Schmidt. Možda će suspendovati zakon i time još više pojačati retoriku vladajućih u Republici Srpskoj”, rekao je Crnadak.

On kaže da je prije usvajanja Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske razgovarao sa poslanicima vladajuće većine i da je tražio da se podrži zaključak PDP-a o neučestvovanju u donošenju odluka na nivou BiH do donošenja zakona o Ustavnom sudu.

Crnadak je nazvao predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića predstavnikom “ruskog bloka” navodeći da predstavnici RS “kalkulišu” u odnosu prema Ruskoj Federaciji.

Osvrnuo se i na izjavu ministra odbrane BiH Zukana Heleza da ima “Plan B” ukoliko Tužilaštvo BiH ili Kristijan Šmit ne reaguju na posljednje odluke Narodne skupštine Republike Srpske, kazavši da se on obraća svom biračkom tijelu i da po Ustavu nema nadležnost za djelovanje takve vrste.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...