JAVNI SERVIS KAO DODIKOVO GLASILO: Pogledajte kako je RTRS izvijestio o Schmidtovim odlukama

Dodikova televizija za propagandu objavila je u istom tekstu i da "Christian Schmidt nije izabran za visokog predstavnika jer nije dobio saglasnost Savjeta bezbjednosti UN.

  • Mini market

  • 01. Jul. 2023  

  • 2

Radio televizija entiteta Republike srpske (RTRS) je javni servis, ali se ponaša kao da je privatna kompanija Milorada Dodika, pa tako i izvještava o dnevno-političkim prilikama u BiH, piše novinska agencija Patrija.

"Njemački državljanin Christian Schmidt, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, rekao je da je odlučio da neće stupiti na snagu zakon kojim se ukida obaveza ukidanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Republike srpske i Zakon o nesprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike srpske", navodi se u izvještaju RTRs.

Dodikova televizija za propagandu objavila je u istom tekstu i da "Christian Schmidt nije izabran za visokog predstavnika jer nije dobio saglasnost Savjeta bezbjednosti UN, kako je predviđeno Dejtonskim sporazumom zbog čega ga Republika srpska ne priznaje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...