UZBUNA U RUSIJI: Napadnut aerodrom, procurila snimka uništenja dronova nadomak Moskve...

Agencija AFP izvijestila je da se broj presretnutih letjelica popeo na pet.

  • Svijet

  • 04. Jul. 2023  

  • 0

"Prema preliminarnim informacijama, tri drona išla su prema Moskvi u različito vrijeme", javlja TASS citirajući izvor iz službi.

Dvije bespilotne letjelice oborene su u blizini sela Valuevo, izvijestila je novinska agencija RIA. Selo je udaljeno oko 30 km jugozapadno od Kremlja. Jedan je bio u Kaluškoj oblasti, koja graniči s Moskovskom oblasti.

Još jedna bespilotna letjelica oborena je u području grada Kubinke, oko 63 km zapadno od Moskve, izvijestila je RIA.

U blizini Kubinke nalazi se ruska zračna baza. Prema preliminarnim informacijama, nije bilo ozlijeđenih ni materijalne štete. Agencija AFP izvijestila je da se broj presretnutih letjelica popeo na pet.

Aerodrom Vnukovo u blizini Moskve također je napadnut, javljaju ruski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...