"JOŠ JEDAN KONSTRUKTIVAN RAZGOVOR": Dragan Čović u Mostaru ugostio američkog ambasadora

Čović je objavio fotografiju sa Murphyem na Twitteru.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2023  04. Jul. 2023

  • 1

U Mostaru su se danas sastali američki ambasador u našoj zemlji Michael Murphy i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Isti sastanak, ista fotografija a dva različita viđenja onoga o čemu se razgovaralo i dvije poruke bh. javnosti.

Iz Američke ambasade su saopćili da su Murphy i Čović razgovarali o važnosti ubrzanja reformi u Federaciji i jačanja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine protiv neviđenih napada čelnika Republike Srpske.

"Sve stranke koje vjeruju u euroatlantsku budućnost BiH moraju dati svoj dio u obrani stabilnosti i institucija BiH", poruka je ambasadora Murphya.

 

Lider HDZ-a Dragan Čović danas je u Mostaru ugostio američkog ambasadora u BiH Michaela Murhpya.

 Putem svog Twitter profila, Čović je objavio fotografiju sa Murphyem uz riječi da su obavili još jedan konstruktivan razgovor. 

"Kao i uvijek, još jedan konstruktivan razgovor sa Murphyem, ovoga puta u Mostaru. Razgovarali smo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i naporima za postizanje širokog i održivog napretka. Naše partnerstvo sa SAD-om ostaje ključno za naš brzi put ka članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u", napisao je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...