SPEKTAKULARNI PREOKRET: Čudo od djeteta odbilo Barcelonu i odabralo Real Madrid, ponudili su...

Činit će konkurenciju Luki Modriću u ionako gustoj veznoj liniji, nakon dolaska Judea Bellinghama.

  • Sport

  • 05. Jul. 2023  

  • 0

Real Madrid ima novo pojačanje! Ugledni The Athletic piše o velikom obratu situacije - Arda Güler, ljetna senzacija iz Fenerbahčea, odabrao je Kraljevski klub, iako su pregovori s Barcelonom stigli do završne faze.

Radi se o 18-godišnjem veznjaku koji je na račun sjajnih igara u turskoj ligi mamio poglede mnogih europskih velikana, no nijedan se u pregovorima nije istaknuo poput španjolskog dvojca.

Güler je, piše Marca, praktički mogao birati između Reala i Barce, a Katalonci su mu obećali i mjesto u startnoj postavi. U konačnici, Real je Turcima ponudio više od Barcelone. Otkupna klauzula za Gülera iznosila je 17,5 miliona eura, a Real je ponudio, čini se, prihvaćenih 20 miliona, s tim da će Fenerbahče imati i 20 posto profita od zarade na idućoj prodaji.

Tinejdžer, kojeg nerijetko uspoređuju s Mesutom Özilom, činit će konkurenciju Luki Modriću u ionako gustoj veznoj liniji, nakon dolaska Judea Bellinghama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...