DETALJI TRAGEDIJE U JABLANICI: Mladić skočio sa splava i utopio se, tijelo je bilo...

Nakon kraće podvodne pretrage terena pronađena je nepoznata muška osoba, na dubini od pet metara, desetak metara daleko od obale.

  • Hronika

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

Mlađi muškarac utopio u srijedu poslijepodne u Jablaničkom jezeru nakon što je skočio sa splava.

„Dana 5. jula u 17 sati dobili smo poziv za intervenciju na Jablaničkom jezeru na području naselja Hudutsko od dežurnog operativnog P.U. Konjic. Tim za potragu i spašavanje pod vodom Interventne spasilačke službe izašao je na teren u 18.20 sati“, navela je na svom Facebook profilu Interventna spasilačka služba Mostar.

Nakon obavljenog intervjua s osobama koju su bili na mjesta događaja pripadnici Interventne službe dobili su informaciju da je mlađa muška osoba skočila sa splava koji se nalazio uz obalu i nije isplivala iz vode.

Nakon kraće podvodne pretrage terena pronađena je nepoznata muška osoba, na dubini od pet metara, desetak metara daleko od obale.

„Tijelo je bilo u klasičnom utopljeničkom položaju te je izvađeno iz vode i predano nadležnim službama“, stoji u informaciji Interventne spasilačke službe Mostar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...