FEDERALNI DELEGAT MUAMER ZUKIĆ: "Katastrofalnom politikom SDP je državu doveo na rub sukoba i opstanka"

"SDP je direktni krivac što je Parlament FBiH praktično u blokadi već tri mjeseca i što se rad federalnih institucija svodi na udovoljavanje HDZ-u", naveo je Zukić.

  • Politika

  • 06. Jul. 2023  06. Jul. 2023

  • 0

SDP je toliko slabašan u partnerskom odnosu s Dodikom, da je ovaj pomislio kako može potpuno pregaziti državu.

Kako je Dodik sam kazao - 'invalidna i poltronska muslimanska reprezentacija' je prilika za Rs. SDP je svojom slabošću otvorio apetite Dodika do mjere da je prešao sve granice, poručio je šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić (SDA).

Zukić navodi da je aktuelna kriza u državi direktan rezultat katastrofalne politike SDP-a i partnera, kao i dijela međunarodne zajednice koja je nametnula vlast bez izbornih pobjednika i politički najjačih predstavnika probosanskih snaga.

"SDP je direktni krivac što je Parlament FBiH praktično u blokadi već tri mjeseca i što se rad federalnih institucija svodi na udovoljavanje HDZ-u.

SDP je direktni krivac što je slagao javnost da je ovo politika dobre saradnje, pomirenja i 'pružene ruke', a ne politika psovanja genocida, psovanja majki, predfizičkog sukoba lidera i predraspadnog stanja u državi.

SDP je direktni krivac što se Bošnjaci preglasavaju u domovima naroda Parlamenta FBiH i državnog parlamenta prvi put otkako postoji ovako uređena Bosna i Hercegovina.

SDP nije izlobirao reakciju visokog predstavnika, nego je svojom katastrofalnom politikom doveo državu na rub sukoba i opstanka, pa je OHR morao reagirati da spasi ono za što je i sam dijelom odgovoran.

SDP, kako bi se u javnosti nespretno 'oprao', ponovo plasira priču o 'tri strane', o 'tri nacionalizma' i ponovo daje alibi i opravdanje antidržavnim politikama i Dodiku direktno.

U teškom trenutku za državu ne trebaju nam međusobne političke prozivke. Ali SDP-e proziva SDA i Bakira za nered koji su oni napravili.

Stranačko prozivanje bih im i halalio, ali uvlače cijeli naš narod i sve patriote ove zemlje u izuzetno opasnu priču.

Gospodo, ne znate, krivi ste i nažalost ne prestajete! Najjačasnije bi bilo povući se", poručio je SDP-u Zukić.

SDP je toliko slabašan u partnerskom odnosu s Dodikom, da je ovaj pomislio kako može potpuno pregaziti državu. Kako je...

Objavljuje Muamer ZukićSrijeda, 5. srpnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...