DIREKTNO S PANTOVČAKA: Milanović pozvao Plenkovića na hitan sastanak; “Predlažem već danas!”

"Kao što Vam je poznato, 10. srpnja 2023. godine istječe mandat..."

  • Regija

  • 06. Jul. 2023  

  • 0

Predsjednik Republike poziva predsjednika Vlade na žurni sastanak, već danas, na kojemu bi usuglasili kandidata za novog ravnatelja VSOA-e.

S Pantovčaka poručuju da je predsjednik Republike Zoran Milanović uputio javni poziv predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim ga ponovo poziva na sastanak, a u kojemu stoji:

„Poštovani predsjedniče Vlade,

Kao što Vam je poznato, 10. srpnja 2023. godine istječe mandat ravnatelja u ostavci Vojne sigurnosno-obavještajne agencije generala Ivice Kindera. Budući da nas dvojica još uvijek nismo dogovorili i usuglasili kandidata za novog ravnatelja VSOA-e, pozivam Vas da se žurno sastanemo, razgovaramo i usuglasimo kandidata za ravnatelja VSOA-e, kao što je to propisano Ustavom i zakonom te u skladu s ustaljenom praksom kod svih dosadašnjih imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija.

Ujedno smatram kako se problemi kojima je ta agencija opterećena niz godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja VSOA-e. Tim više je potreban naš sastanak kako bismo – kao jedini Ustavom i zakonom za to ovlašteni – raspravili i usuglasili smjernice za sistemske promjene u funkcioniranju te agencije u budućnosti.

S obzirom na važnost i žurnost teme, predlažem Vam sastanak već tijekom današnjeg dana", prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...