MINISTAR ŠTETA NAJAVLJUJE: "Nema stajanja, novi sarajevski tramvaji za novu sarajevsku prugu" (FOTO)

U Sarajevu su u toku radovi koji se izvode na drugoj dionici rekonstrukcije tramvajske pruge na dionici Čengić Vila-Marijin Dvor.

  • Mini market

  • 06. Jul. 2023  06. Jul. 2023

  • 0

Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo, saopštio je da je naručeno novih 15 tramvaja, a prvi stižu u decembru.

"Novi sarajevski tramvaji za novu sarajevsku prugu. Vidimo se uskoro. Nema stajanja", napisao je Šteta te podijelio fotografije novih tramvaja.

Novi sarajevski tramvaji za novu sarajevsku prugu. Vidimo se uskoro. Nema stajanja.

Objavljuje Adnan ŠtetaČetvrtak, 6. srpnja 2023.

U Sarajevu su u toku radovi koji se izvode na drugoj dionici rekonstrukcije tramvajske pruge na dionici Čengić Vila-Marijin Dvor.

Ugovor o kupovini novih tramvaja je potpisan prošle godine, a njihova ukupna cijena je 34 miliona eura. Novac za njihovu kupovinu je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). 

"U tramvaj je ugrađen sistem brojanja putnika kao i sistem naplate karata koji je baziran na beskontaktnim kartama i bit će kompatibilni sa sistemom koji uskoro puštamo u funkciju. Krajnje je vrijeme da se stanje u javnom prevozu promijeni, zato smo i počeli ovakve projekte", kazao je u aprilu 2022. godine ministar Šteta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...