NEOČEKIVANI RASPLET: Kylian Mbappe od čelnika PSG-a dobio ultimatum, vrijeme curi…

Pismo od tri stranice poslano je prošlog ponedjeljka, a Francuzu se navodno zamjera i manjak iskrenosti prema klubu.

  • Sport

  • 07. Jul. 2023  

  • 0

Ljubav između Kyliana Mbappéa i PSG-a pala je na najniže grane. S obzirom na to kako francuskoj zvijezdi ugovor s klubom ističe idućeg ljeta, a on ga ne namjerava produžiti, sve se glasnije priča o trzavicama između dva aktera. Čelnici pariškog kluba poslali su pismo napadaču i uputili mu - ultimatum.

Navodno, Mbappé mora donijeti odluku do 31. jula: produžiti ugovor s klubom ili završiti na listi za prodaju, piše L‘Equipe. Pismo od tri stranice poslano je prošlog ponedjeljka, a Francuzu se navodno zamjera i manjak iskrenosti prema klubu, s obzirom na to kako je javno obznanio da želi ostati u Parizu i iduću sezonu, ali ne želi produžiti ugovor. Saradnja mu ističe koncem juna iduće godine, a u ugovoru ima i takozvanu "player opciju", kojom može produžiti ugovor na još godinu dana. No, kako sada stvari stoje, postoji šansa i da idućeg ljeta Pariz napusti bez odštete, kao slobodan igrač, što bi bio najcrnji scenarij za francuskog prvaka. Opasnosti takvog scenarija svjestan je i Nasser Al-Khealifi, koji je na predstavljanju novog trenera, Luisa Enriquea, govorio o mogućnosti takvog raspleta.

- Ne želimo da klub bude talac njegove odluke. Želimo da ostane, ali ne možemo besplatno izgubiti najboljeg igrača na svijetu. Ne bi to bilo u njegovom stilu, on je fantastičan tip. Tako bi nas samo oslabio, rekao je predsjednik PSG-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...