FEDERALNI ZASTUPNIK DENNIS GRATZ: "Siledžija iz Laktaša je praktično ukinuo Dayton. Za početak - obustava svih aktivnosti..."

-Vrijeme je za ljude koji će na siledžijstvo odgovoriti - kako se siledžijama jedino može i mora odgovoriti, poručio je Gratz.

  • Mini market

  • 10. Jul. 2023  

  • 3

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dennis Gratz oglasio se jutros na Twitteru i poručio da je Milorad Dodik ukinuo Dayton.

"Siledžija iz Laktaša je praktično ukinuo Dayton. U danima kada, zajedno sa preživjelima genocida u BiH, oplakujemo naše mrtve, on (i režim, politike, zločinačka mitomanija koja stoji iza njega) nam šalje jasnu poruku, i prijetnju. Suočimo se sa stvarnošću i konačno preuzmimo inicijativu.

Za početak - obustava svih aktivnosti koje su od interesa za SNSD. Za dezorijentirane, vlašću omamljene Trojkaše to znači samo jedno: izlazak iz koalicije. Njihova anemičnost i kukavičluk je čine efektivno beskorisnom.

Za sve ostale, tamo gdje je osjećaj za dostojanstvo i samopoštovanje intaktno: stavljanje svih resursa na raspolaganje za osnaživanje vitalnih funkcija države i društva, te žestoko diplomatsko lobiranje. Za šta? Za odbranu zemlje.

Vrijeme je za ljude koji će na siledžijstvo odgovoriti - kako se siledžijama jedino može i mora odgovoriti. Ah da. Svi i u zemlji i van zemlje moraju shvatiti da nam niko drugi neće braniti zemlju. I da nas ima koji su sposobni i spremni preuzeti tu odgovornost. Spremni na sve", poručio je Gratz.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...