PRVO 40 STEPENI U HLADU, A ONDA OSVJEŽENJE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Polje malo povišenog zračnog pritiska kao i dominantna topla zračna masa sa juga uslovljava stabilno vrijeme i natprosječno visoke temperature zraka.

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2023  

  • 0

Širom Bosne i Hercegovine, do četvrtka 13. jula, prognozira se stabilno i sunčano vrijeme. U periodu od 13. do 15. jula, u Bosni, posebno u centralnim i sjevernim predjelima, moguća je slaba i povremena kiša. U ostatku zemlje, sve do 24. jula, očekuje se stabilno, sunčano i toplo vrijeme.

Narednih 10 dana temperature zraka prognoziraju se iznad prosjeka za ovaj period godine. U Bosni, te na planinskom sjeveru Hercegovine, tokom jutra vrijednosti temperatura očekuju se od 15 do 20°C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 21 do 26°C. U istom periodu, maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni kretaće se od 31 do 36, na jugu zemlje do 40°C.

Od 19. jula izgledan je blagi pad vrijednosti temperatura zraka. Jutarnje u Bosni očekuju su od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25, danju u Bosni do 29, u Hercegovini do 36°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...