MILANOVIĆ SE JAVIO IZ LITVE: "Za mene je važnije što se događa u BiH nego što se događa u Ukrajini"

Rekao je da je jasno da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nezadovoljan porukama NATO-a jer je očekivao više, ali "ne zbog toga što je netko nešto više obećavao, jer nije".

  • Regija

  • 12. Jul. 2023  

  • 5

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti iz Litve nakon obilaska hrvatskih vojnika koji sudjeluju u Borbenoj grupi pojačane prednje prisutnosti NATO-a i nalaze se u NATO-ovoj bazi u toj zemlji.

"Igra se opasna igra, da je Ukrajina pozvana u NATO, to bi bila objava rata Rusiji. To se očito želi izbjeći i tako će za sada ostati", kazao je Milanović. Navodi da se suzdržao od izjava na tu temu.

"To su događaji na kojima ste okruženi ljudima nekoliko dana. Razgovarate s drugim državnicima o tome što je napravljeno, što bi se moglo napraviti, što ne bi trebalo, ja tu gledam hrvatski interes", rekao je.

Rekao je da je jasno da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nezadovoljan porukama NATO-a jer je očekivao više, ali "ne zbog toga što je netko nešto više obećavao, jer nije".

Sa Zelenskim nije razgovarao, kazao je hrvatski predsjednik. "Ne. O čemu?" upitao je Milanović i dodao da osjeća sažaljenje za ono kroz što prolaze ljudi u Ukrajini.

O Zelenskom je još rekao da prati njegovu karijeru.

Kazao je da je s drugima imao niz prilika za razgovore, i to ne "small talk", nego o važnim pitanjima, primjerice o Kosovu ili BiH, kao i o tome zbog čega i Albanija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora tako dugo čekaju pred vratima EU.

Navodi da se bavi temama koje su u interesu Hrvatskoj i onime što se događa u BiH, prenosi Index.hr. 

"Za mene je važnije što se događa u BiH nego što se događa u Ukrajini", naglasio je i dodao da su mu "užasno neuvjerljivi" razlozi predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen.

"Danas smo se bavili i Kinom, što je neprirodno. NATO je sjevernoatlantska organizacija, bila je inicijativa da se otvori ured u Japanu", naveo je još Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...