NERMIN BAŠIĆ, NAKON TRILERA NA GRBAVICI: "Ne znam ima li ovako nešto još igdje na Balkanu..."

Revanš utakmica između Dinama i Želje igra se za sedam dana u Bakuu.

  • Sport

  • 14. Jul. 2023  

  • 0

FK Željezničar je sinoć na Grbavici, u utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijske ligu, odigrao 2:2 protiv Dinama iz Minska.

Gosti su vodili 2:0 do 85. minute, a onda je Dženan Haračić u zadnjih pet minuta postigao dva gola i spasio Želju od poraza.

Trener Plavih Nermin Bašić govorio je nakon susreta.

– Vrlo teška utakmica protiv disciplinovanog protivnika koji je izuzetno jak u duelima, jako im je teško stvoriti priliku iz pas igre. Zaslužili smo ovaj remi, žao mi je što nismo iskoristili prilike u prvom dijelu. Dvije izgubljene lopte, dva kontranapada i onda gubimo 2:0. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, pleli smo mrežu oko gola, u jednom trenutku smo izgledali kao da se raspadamo, a u drugom nas publika ponese. Pokazali smo mentalnu snagu još jednom, nije to sretno došlo, imali smo igru i dominaciju posljednjih 20 minuta, te smo zasluženo stigli rezultat. Čestitke igračima, ovo je nama četvrta utakmica, uspjeli smo trkački izdržati sa ekipom koja je već odigrala 14 utakmica. Ostaje žal za nerealiziranim situacijama, moramo to popraviti u ovim danima. Nadam se da ćemo se što prije regenerisati, hvala navijačima, ovo je nevjerovatno, biti dio nečega ovakvog je privilegija, ovo treba doživjeti, rekao je Bašić, te dodao:

– Težimo da igramo na ovaj način i još bolje od ovoga. Težimo da Željo igra vrhunski fudbal, danas imate vrhunsku ekipu koja kazni vaše dvije greške. Moramo biti dominantniji u posjedu, mi smo tehnički, a oni fizički bolja ekipa. Ja bih volio da i u prvenstvu naši navijači uživaju u ovakvim utakmicama. Nema predaje nikada, nema veze koliko nemaš i koliko si inferioran, a Željo hvala Bogu ima mnogo.

– U revanšu možemo očekivati sličnu utakmicu, ali bih volio da ih više iskontrolišemo. Nismo uspjeli da iskontrolišemo ničije lopte, volio bih da smo više igrali kroz dubinu. Moramo biti pametni, ne smijemo se zalijetati, ta kondiciona razlika se mora taktički izbalansirati da budemo još bolji. Sigurno je da ćemo naučiti iz ove utakmice, te da ćemo narasti jedan level naprijed. Koliko će to biti dovoljno vidjećemo, ali potrudićemo se.

O navijačima?

"Takvo navijanje kada gubiš 0:2, ja ne znam da li ovakvih navijača ima na Balkanu. Nevjerovatnu povezanost imamo sa našim navijačima, možemo napasti sve klubove. Iza sebe imamo vojsku, navijači su naša vojska. Neke stvari se u nas ne dešavaju slučajno."

Revanš utakmica između Dinama i Želje igra se za sedam dana u Bakuu.

Pobjednik ovog dvomeča će u narednoj fazi igrati protiv Neftchija iz Azerbejdžana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...