„KAD GOD JE DODIK NA KOLJENIMA ONI DOĐU DA GA SPASE…“: Pogledajte šta je ministar odbrane BiH Zukan Helez kazao o bivšem visokom predstavniku...

U nastavku pogledajte šta je Helez rekao o bivšem visokom predstavniku.

  • Politika

  • 14. Jul. 2023  14. Jul. 2023

  • 2

Prema Dejtonskom sporazumu, NATO je obvezan štititi mir i sigurnost u BiH. Upućeni su i pozivi NATO-u za slanje i raspoređivanje vojnika u Brčko. Ministar odbrane BiH Zukan Helez za Hayat TV je kazao da li je to neophodno i da li će do toga doći.

-Mislim nije loše da oni budu tamo. NATO savez može brzo reagovati bez obzira gdje se nalazi. Vrlo jednostavno mogu da reaguju. To je nebitno. Građani to kad vide sigurnije se osjećaju. NATO je mobilan da u svakom trenutku može da pokriva prostor BiH, ali i Evorpe. EUFOR se premiješta po BiH gdje osjete da trebaju biti. Najviše se uzdam u naše domaće snage. Mi imamo svoje snage. Mi smo država koja ima to sve. Ne treba to iskorištavati svaki dan, ali znamo kada i gdje, smatra Helez.

Helez je kazao da Milorad Dodik ima svoje prijatelje u Europi koji rade nečasne stvari u Bosni i Hercegovini.

U nastavku pogledajte šta je Helez rekao o bivšem visokom predstavniku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...