NAKON HAPŠENJA POVRATNIKA U SREBRENICI: Udruženja žrtava apeliraju na probosanske snage....

Glas žrtava se želi zauvijek ugasiti represijom i silom od onih koji su odgovorni za višestruki udruženi zločinački poduhvat i genocid, stav je udruženja žrtava srebreničkog genocida.

  • Društvo

  • 14. Jul. 2023  

  • 0

Divljanje i hapšenje Mirsada Omerovića od strane MUP-a Rs u danima obilježavanja genocida u Srebrenici po ko zna koji put je pokazalo da su žrtve još uvijek nezaštićene i kontinuirano izložene brutalnim napadima iz manjeg bh. entiteta.

Glas žrtava se želi zauvijek ugasiti represijom i silom od onih koji su odgovorni za višestruki udruženi zločinački poduhvat i genocid, stav je udruženja žrtava srebreničkog genocida.

"Bosanska politika konačno mora pokrenuti sve državne i političke mehanizme da nas zaštiti.

Posljednji nastup dr. Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH, koji je jasno i precizno ukazao na najopasniju strategiju iz manjeg BH entiteta - napada na žrtve i jasno i glasno prokazao one koji stoje iza navedene strategije i koji štite zločince i negiraju genocid je politički i državni putokaz za sve u BiH.

Pozivamo sve probosanske snage da se uključe u zaštitu univerzalnih vrijednosti i nas žrtava, i pruže podršku gospodinu Denisu Bećiroviću, a ne nikako da budu pasivni ili da iz bilo kojih razloga otežavaju našu borbu u progonu ratnih zločinaca i negatora, zbog čega smo stalna meta zločinaca i njihovih zaštitnika.

Jedan od glavnih razloga napada na nas je pasivnost i politička podrška zločincima i negatorima koja dolazi i iz pravosudnih struktura BiH na čelu sa Tužilaštvom BiH koje i dan danas ne rješava predmete A kategorije i štiti ratne zločince.

Pozivamo visokog predstavnika da zbog negiranja genocida i podrške ratnim zločincima smijeni Milorada Dodika, Lidiju Bradaru i Sanju Vlaisavljević.

Pružamo punu podršku gospodinu Denisu Bećiroviću i svim udruženim bosanskom snagama da istraju u svojoj državnoj i političkoj borbi i svojim zahtjevima u interesu svih onih kojima je BiH na srcu", poručili su iz Udruženja "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa", Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Udruženja "Žena Podrinja", Udruženja "Majke Srebrenice" i Udruženja "Žene Srebrenice".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...