KOMBIJEM UDARIO U ZAUSTAVLJENI KAMION IZ BiH: Dijete ispalo iz vozila i stradalo na mjestu

Nažalost, dijete je preminulo na mjestu nesreće.

  • Hronika

  • 16. Jul. 2023  

  • 0

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na autocesti A2 kod Mokrica u Hrvatskoj poginulo je 11-godišnje dijete iz Slovenije.

Nesreća se dogodila oko 17.50 sati kada je 38-godišnji slovenski vozač teretnog kombija djelomično prešao na traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi.

Na toj zaustavnoj traci se u tom trenutku nalazio 50-godišnji vozač iz Bosne i Hercegovine s poluprikolicom kamiona koji je bio zaustavljen zbog kvara. Slovenski vozač je na njega naletio kombijem.

Kombi je sletio s ceste i udario u odvodni kanal, a prilikom udara 11-godišnje dijete je ispalo iz vozila. Nažalost, dijete je preminulo na mjestu nesreće.

Vozač kombija je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok.

Uslijed sudara došlo je do odbacivanja dijelova vozila na koje su, upravljajući osobnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin.

Uviđaj saobraćajne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a mrtvo tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu-saopćili su iz policije, prenosi Direktno.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...