IRFAN ČENGIĆ U AKCIJI: "I pored toga što je tužilaštvo potvrdilo jednu optužnicu…"

-Općina i građani ne smiju biti taoci ničijeg sudskog procesa, poručio je Čengić.

  • Vijesti

  • 22. Jul. 2023  

  • 0

Irfan Čengić, delegat SDP-a u Domu naroda PFBiH pozvao je građane sarajevske Općine Stari Grad da sutra glasaju za opoziv načelnika.

-Pozivamo sve ljude Starog Grada da u nedjelju glasaju ZA opoziv načelnika Općine.

Svaku odluku ljudi ćemo poštovati.

Bilo da se odluče da je nakon 15 godina vrijeme da se okrene novi listi ili da se nastavi blokada u kojoj je Općina od maja mjeseca, opterećena sudskim procesima koji će trajati još dugo.

I pored toga što je tužilaštvo potvrdilo jednu optužnicu a za druge objavilo ozbiljne dokaze, smatramo da je svako nevin dok sud ne dokaže suprotno.

Ali isto tako Općina i građani ne smiju biti taoci ničijeg sudskog procesa, poručio je Čengić.

SDA SE NADA

Podsjetimo, SDA Stari Grad pozvala je građane Općine Stari Grad Sarajevo da u nedjelju, 23. jula izađu na referendum na kojem se odlučuje o opozivu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

- Pozivamo građane da izađu na referendum u nedjelju uprkos licemjernoj politici "Trojke". SDA je jedina opozicija u Starom Gradu načelniku Hadžibajriću u kontinuitetu od preko 12 godina, zbog toga smo često plaćali visoku cijenu, ali nijedna cijena nije previsoka za principe kojima smo ostali doslijedni, navode iz SDA.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...