STRAVIČNI PRIZORI S LICA MJESTA: Autobus se strovalio u ponor dubok stotinjak metara, devetero mrtvih...

Oglasila se i policija.

  • Hronika

  • 23. Jul. 2023  

  • 0

Devet osoba je poginulo, a 31 je ozlijeđena jučer u Kolumbiji kada se autobus s venecuelskim migrantima strovalio u ponor, saopćile su vlasti. Pukovnik Luis Jesus Leon rekao je novinarima da su "90 posto putnika u autobusu Venecuelanci koji su išli u Cartagenu".

Policija je izvijestila da je u nesreći poginulo šest muškaraca i tri žene, među kojima su dvije malodobne osobe. Nesreća se dogodila oko 4.20 (11.20 po srednjoeuropskom vremenu), blizu grada Playona, u okrugu Santanderu, na sjeveroistoku zemlje, na cesti na karipskoj obali Kolumbije.

Nesreća se dogodila kada je autobus skrenuo s ceste i strmoglavio se u ponor dubok stotinjak metara. Na snimkama koje je objavila civilna zaštita vidi se autobus usred grmlja i razbacana odjeća na mjestu nesreće. Prometne nesreće su među glavnim uzrocima smrti u Kolumbiji.

Prošle je sedmice u departmanu La Guajiri, na sjeveru, poginulo osam ljudi kada se autobus direktno sudario sa šleperom s poluprikolicom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...