VAŽNO UPOZORENJE: Stiže nova oluja, budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu...

Uz jači pljusak može pasti 20-40 litara kiše po metru kvadratnom. Olujni udari vjetra brzine 60-80 km/h.

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2023  

  • 0

Federalni hidrometeorološki zavoda (FHMZ) izdao je za danas  18:00 sati do sutra 15:00 sati Narandžasti meteoalarm zbog obilniji lokalni pljuskova praćeni grmljavinom i jakim udarima vjetra. Moguća je i lokalna pojava grada. Upozorenje je izdato za cijelu zemlju.

Uz jači pljusak može pasti 20-40 litara kiše po metru kvadratnom. Olujni udari vjetra brzine 60-80 km/h.

- Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući - navode iz FHMZ-a.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...