MARIO KARAMATIĆ MISLI DA JE DUHOVIT: Tražio prekid sjednice da navija za Zrinjski sa "slobodne teritorije"

Uslijedila su negodovanja iznenađenih kolega.

  • Mini market

  • 25. Jul. 2023  

  • 2

U toku je četvrta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, a koja je nastavljena nakon nekoliko pauza. Raspravlja se, između ostalog, i o Zakonu o zaštiti civilnih žrtava rata, prilikom čega je poslanik HSS-a Mario Karamatić uzeo riječ i zatražio prekid sjednice da bi išao gledati Zrinjski "sa slobodne teritorije", prenosi N1.

“Prvak BiH danas igra kvalifikacije za Ligu prvaka, pa bih predložio da ovu sjednicu prekinemo kako bi se navijači iz Bratislave stigli pripremiti i kako bi mi koji ćemo navijati za Zrinjski uspjeli doći na slobodnu teritoriju da možemo navijati za klub, to jest da dođemo van granica Kantona Sarajevo na područje gdje se navija za prvaka BiH – u HNK, ZDK, SBK pa čak i TK i RS jer na prostoru KS nemamo sigurnosnih uslova kako bi navijali”, izjavio je.

Uslijedila su negodovanja iznenađenih kolega.

Dopredsjedavajuća doma Edina Gabela (SBiH) je zatražila pauzu kako bi se sastala etička komisija, jer je, kako kaže, već dobila mnoštvo poruka uvrijeđenih građana.

Negodovao je, potom, Ivica Šarić, predsjednik etičke komisije.

“Ako se ovako nastavi, niko drugi u ovom parlamentu neće ništa ni raditi nego etička komisija. Ako izreknemo i mjeru za najstrožiji prekršaj, prekršitelj može samo slatko da se nasmije na tu mjeru, jer je takva mogućnost djelovanja ove komisije. Nemojte se pozivati na nju, jer je njen kodeks smiješan”, naveo je.

Uslijedila je, ipak, pauza od pola sata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...