NEMA GDJE GA NEMA: Dodik se danas na Hvaru sastao sa Milanovićem, a sa Vučićem razgledao oružje u Srbiji (FOTO, VIDEO)

Dodik i Vučić razgledali su oružje i oruđe koje je novouvedeno u upotrebu u Vojsku Srbije i na kojem je danas prikazana obučenost vojnika.

  • Politika

  • 25. Jul. 2023  25. Jul. 2023

  • 14

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

"Na radnom sastanku, koji je održan na Hvaru, predsjednik Milanović i gospodin Dodik razgovarali su o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te susjedne države s Republikom Hrvatskom. U tom kontekstu, posebno su razgovarali o potrebi uspostave funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će osigurati ravnopravno sudjelovanje legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda", navedeno je u saopćenju iz Ureda predsjednika.

"Gospodin Dodik informirao je predsjednika Milanovića o razgovorima i procesima kojima se pokušava riješiti institucionalna i politička kriza u BiH, pri čemu su se složili kako je to nužno kako zbog dobrobiti sva tri naroda u BiH, tako i zbog ubrzavanja europskih integracija BiH. Republika Hrvatska podržava i pozdravlja sve dogovore legitimnih političkih predstavnika triju naroda u BiH koji osiguravaju njihovu ravnopravnost, stabilnost BiH i njen europski put", navodi se u saopćenju.

Dodik i Vučić gledali vježbu Vojske Srbije

Nakon druženja sa Milanovićem, Dodik je otputovao za Srbiju i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prisustvovao pokaznom gađanju pripadnika Vojske Srbije na vojnom poligonu Pasuljanske livade.

"Prisustvovao sam danas pokaznom gađanju pripadnika Vojske Srbije na vojnom poligonu Pasuljasnke livade. Vojska Srbije je naoružana savremenim oružjem, obučena i sposobna da odbrani srpski narod", naveo je Dodik na Twitteru. 

Dodik i Vučić razgledali su oružje i oruđe koje je novouvedeno u upotrebu u Vojsku Srbije i na kojem je danas prikazana obučenost vojnika.

“Naše je da se pripremamo i budemo odvraćajući faktor za svakoga ko bi želio da izvrši agresiju na našu zemlju. Ogromna su naša ulaganja u armiju, u vojsku i mi drugačije ne možemo da opstanemo na ovom geopolitičkom području osim da budem jaki i još jači nego što smo danas”, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je naveo da je Dodik stigao na Pasuljanske livade iz posjete Hrvatskoj i da je koristio “srpski helikopter”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...