DRAMATIČNO U MOSKVI: Napad bespilotne letjelice, oglasilo se rusko ministarstvo odbrane...

Glavni grad Rusije i njegova regija, koja se nalazi više od 500 km od ukrajinske granice, već su bili meta napada dronovima, uključujući onaj koji je pogodio Kremlj u maju.

  • Svijet

  • 28. Jul. 2023  

  • 0

Rusija tvrdi da je danas spriječila napad ukrajinske bespilotne letjelice u moskovskoj regiji koji nije prouzročio štetu niti žrtve, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Jutros je spriječen pokušaj napada pomoću "bespilotne letjelice (...) u moskovskoj regiji", objavili su na Telegramu.

"Dron je uništen sredstvima protuzračne odbrane", dodalo je ministarstvo. Ovaj napad nije prouzročio žrtve niti štetu, navodi isti izvor.

Rano u petak, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je na Telegramu da je "tokom noći izvršen pokušaj neprijateljskog napada dronovima", ne navodeći točnu lokaciju.

Glavni grad Rusije i njegova regija, koja se nalazi više od 500 km od ukrajinske granice, već su bili meta napada dronovima, uključujući onaj koji je pogodio Kremlj u maju.

Kijev je u ponedjeljak preuzeo odgovornost za noćni napad dronom koji je pogodio Moskvu. Prema ruskoj vojsci, dvije ukrajinske letjelice su neutralizirane i srušene bez ikakvih žrtava. Jedna od letjelica pala je na Komsomolski Prospekt, u blizini ruskog Ministarstva odbrane.

Dana 4. jula, pet bespilotnih letjelica oboreno je iznad moskovske regije, objavila je Rusija, a taj je napad poremetio rad Vnukova, jedne od tri glavne međunarodne zračne luke u glavnom gradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...