VELIKI USPJEH BH. KOMPANIJE: Isporučeno najmodernije navalno vatrogasno vozilo vrijedno 600.000 maraka...

Dodao je da će svaki san postati stvarnost ako čovjek čvrsto vjeruje u svoj uspjeh.

  • Ekonomija

  • 01. Avg. 2023  

  • 1

U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica je izvršena primopredaja navalnog vatrogasnog vozila, koje je nabavljeno za potrebe unaprjeđenja sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području grada Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao kako je namjera Gradske uprave kojom rukovodi da se poboljša sistem zaštite i spašavanja, kao i da se službama za zaštitu i spašavanje osigura adekvatna oprema za rad.

-Ovo vozilo je najsavremenije i najopremljenije vozilo takve vrste u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da je vozilo proizvedeno u našoj zemlji, a u skladu sa evropskim standardima, rekao je Kasumović.

alt

Pomoćnik Gradonačelnika za civilnu zaštitu Muamer Kovač je kazao da je vrijednost vozila oko 600.000 KM, te da je isto Odlukom Štaba civilne zaštite Grada Zenica nabavljeno iz namjenskih sredstava.

-Sigurno je riječ o vozilu koje može odgovoriti svim potrebama na terenu, a koje će služiti za potrebe građana Zenice, ali u slučaju potrebe i za pomoć stanovništvu BiH, kazao je Kovač.

Vozilo je nabavljeno od firme Su-Ad Živinice. Na Facebooku se oglasio vlasnik firme Suad Bešlić.

-Novo vatrogasno vozilo tip-a TLF 4000 isporučeno je i predato na korištenje Civilnoj zaštiti gradu Zenica. Zahvaljujem se Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću na ukazanom povjerenju i podršci u razvoju i realizaciji projekta. Službi Civilne zaštite na čelu sa gospodinom Muamerom Kovačem, želim puno sreće u korištenju novog vatrogasnog vozila i da što manje posla imaju – poručio je Bešlić.

Dodao je da će svaki san postati stvarnost ako čovjek čvrsto vjeruje u svoj uspjeh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...