VIŠKOVIĆ OČAJAN ZBOG AMERIČKIH SANKCIJA: "Kako je moguće da se imaju dvostruki aršini u svim oblastima. Sankcionišu ljude koji se zalažu..."

Kazao je da je Republika Srpska uvijek za dogovor, ali bez uplitanja sa strane.

  • Politika

  • 03. Avg. 2023  

  • 4

Predsjednik Vlade bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković rekao je za RTRS da je posjeta delegacije Srbije Republici Srpskoj veoma značajna, te dodao da će razgovarati o svim aktuelnim temama. 

-Prisustvovaće svi zvaničnici i ministri, kao i patrijarh Porfirije. Ovo je poruka da možemo računati na našu maticu i na podršku Srbije, kazao je Višković, te dodao da je Srbija najznačjniji ekonomski partner RS-u.

-Srpski narod svagdje na udaru - u BiH, Srpskoj, Hrvatskoj i Kosmetu. Prema nama se konstantno koriste dvostruki standardi, naveo je Višković.

-Kako je moguće da se imaju dvostruki aršini u svim oblastima. Sankcionišu ljude koji se zalažu za poštovanje Dejtonskog sporazuma. To je nonsens. Napišu da se sankcije uvode, jer se podriva Dejton. To je toliko licemjerno i drsko. Neke zemlje misle da mogu da sude cijelom svijetu i da je istina samo ono što oni kažu, očajan je Višković.

Kazao je da je Republika Srpska uvijek za dogovor, ali bez uplitanja sa strane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...