AMEL TUKA UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BUDIMPEŠTI: "I ovaj put dat ću sve od sebe za našu Bosnu i Hercegovinu"

"Do sada sam na Svjetskim prvenstvima iz 3 nastupa osvojio 2 medalje."

  • Sport

  • 03. Avg. 2023  03. Avg. 2023

  • 1

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka učestvovat će na Svjetskom atletskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti.

 “Svjetsko atletsko prvenstvo održat će se ove godine od 19. do 27. augusta u Budimpešti. Kao što je poznato, ja sam već ranije istrčao normu, a prošla nedjelja je bila posljednji dan za postizanje normi za nastup na SP. Bit će to moje 4. Svjetsko prvenstvo na otvorenom", napisao je Tuka, te dodao: 

"Do sada sam na Svjetskim prvenstvima iz 3 nastupa osvojio 2 medalje. Svi se sjećamo 2019. godine, kada je istrčana najbrža trka na 800m u historiji svjetskih prvenstava, i kada je postavljen rekord prvenstva. Tada sam osvojio 2. mjesto.

Moje prvo Svjetsko prvenstvo bilo je u Pekingu 2015. godine. I tada sam osvojio medalju uz prejaku konkurenciju i svjetskog rekordera, legendarnog Davida Rudishu. Te 2015. bio sam prvi bosanskohercegovački sportista koji je osvojio medalju na nekom svjetskom prvenstvu. Radujem se mom 4. po redu SP.

I ovaj put dat ću sve od sebe za našu Bosnu i Hercegovinu Hvala vam na podršci", zaključio je Amel Tuka.  

Svjetsko atletsko prvenstvo održat će se ove godine od 19. do 27. augusta u Budimpešti. Kao što je poznato, ja sam već...

Objavljuje Amel TukaČetvrtak, 3. kolovoza 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...