REAKCIJA DENISA ZVIZDIĆA : "Zaštititi uposlenike Memorijalnog centra u Potočarima"

"Režimski mediji i ostrašćeni radikalni nacionalisti u bh. entitetu RS ponovo stavljaju metu na čelo osobama koje su učestvovali u izradi Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici"

  • Vijesti

  • 04. Avg. 2023  

  • 1

Nakon što se Memorijalni centar Srebrenica Potočari suočio sa negativnim reakcijama medija u RS i Srbiji zbog izvještaja o negiranju genocida koji je objavljen prije nekoliko dana mnogi su uposlenicima ovog centra dali podršku.

Podsjećamo, listu najvećih negatora genocida u Srebrenici predvodi predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Također, među imenima ljudi koji najviše negiraju genocid našlo se i ime Branimira Kojića, predsjednika Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, zatražio je da se zaštite uposlenici Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

"Režimski mediji i ostrašćeni radikalni nacionalisti u bh. entitetu RS ponovo stavljaju metu na čelo osobama koje su učestvovali u izradi Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici. Većina tih osoba koje su napisale potpuno istinit Izvještaj koji su potkrijepili sa brojnim i nespornim činjenicama su Bošnjaci povratnici čija je sigurnost svakog dana sve ugroženija.

“Pozivam Direkciju za koordinaciju policijskih tijela da izvrši sigurnosnu procjenu i da pruži potrebnu zaštitu uposlenicima jer je riječ o državnoj instituciji, državnim službenicima i osobama koje se stručno i hrabro bore za istinu i pravdu”, napisao je Zvizdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...