MILANOVIĆEV FIJASKO U KNINU: Predsjednik Hrvatske silno se trudio, ali sve je bilo uzalud…

Ni ministara, ni premijera...

  • Regija

  • 05. Avg. 2023  05. Avg. 2023

  • 3

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečani prijem pozvao je i trojicu ministara! Ni jedan neće doći. Zašto Mario Banožić ne dolazi na Milanovićev prijem otkrio je za RTL.

I ove godine niko od pozvanih članova Vlade neće na prijem kod predsjednika RH pa tako ni ministar odbrane Banožić.


Na pitanje zbog čega nije na prijemu koji organizira Milanović, Banožić odgovara:

-Najprije da čestitam Dna pobjede i Dana Domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelji i 28. obljetnicu VRO Oluja, ali prije svega svim hrvatskim braniteljima i svim ljudima u Hrvatskoj koji se osjećaju pobjednicima na ovaj dan, dan koji je donio mir i slobodu.
Što se tiče obilježavanja ona je 5.8., međutim. dan prije je bila praksa. koju su organizirali navečer Ministarstvo branitelja, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrane. Međutim predsjednik se silom trudio posljednje dvije godine da taj događaj preuzme tako da on bude organizator i sad kako je napravio tako i ima.

Dakle, ovo je očiti bojkot predsjednika Republike?

-Ministarstvo obrane kao i ostala Ministarstva imaju svoga izaslanika, predstavnika na tom događaju i mislim da je to dovoljno.


Je li trebao ipak neko iz Vlade od ministara , ili možda premijer biti tamo, radi generala?

-Generali i časnici Hrvatske vojske su u fokusu uvijek. Mi smo ove godine na obljetnicu Oluje unaprijedili 127 časnika u viši čin. Isto tako po mojoj odluci 13 ih je odlikovano, 42 ih je nagrađeno, evo i predsjednik Republike će pohvaliti 8 pripadnika HV-a

Hoće li i ovo obilježavanje proći u znaku sukoba između dvaju brda?

-Ne, proći će dostojanstveno. Prije svega u fokusu su hrvatski branitelji i građani i svi oni koji se osjećaju da je Oluja donijela slobodu i mir.

Podsjetimo, Milanović je u Kninu izazvao novi skandal negirajući genocid u Srebrenici, o čemu je sinoć izvijestila "Slobodna Bosna".

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...