ŠIRENJE POSLOVANJA: Vlasnik Sarajevo City Centra planira graditi mini grad u susjedstvu

Istakao je da vjeruje da će ovo biti samo početak investicija, te da se nada većem broju turista

  • Ekonomija

  • 05. Avg. 2023  

  • 1

Vlasnik Al Shiddi grupe iz Saudijske Arabije potpisao je ove sedmice sa predstavnicima Vlade Crne Gore i Općine Ulcinj Memorandum o razumijevanju u pogledu sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa u dijelu rta Mavrijan u Ulcinju.

Ovaj Memorandum o razumijevanju predstavlja zajednički napor i zajedničku viziju za realizaciju ekskluzivnog turističkog naselja na dijelu rta Mavrijan.

Zajednička namjera tri strane jeste da se turistički potencijal Crne Gore dodatno valorizuje, kako bi se kreirala nova trajna vrijednost, obogatila turistička ponuda, ali i otvorila nova radna mjesta. Sve to treba da doprinese boljem standardu građana Crne Gore.

"Radujem se što je općina Ulcinj u prilici da valorizuje svoje turističke potencijale. Vjerujem da je Al Shiddi zaista ozbiljna grupacija koja ima sve potrebne reference da razvija jedan takav projekat", kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon potpisivanja Memoranduma, piše BiznisInfo.

Istakao je značaj dolaska svjetskih brendova, a posebno investitora iz Saudijske Arabije sa kojima se otvaraju mogućnosti dolaska većeg broja turista, ali i drugih investitora u različitim sektorima.

Širenje poslovanja u regionu

Dodao je da je ideja da Mavrijan bude jedan novi mali grad koji će imati sve sadržaje.

Predsjednik Upravnog odbora grupe, Al Shiddi Abdullah Sulaiman zahvalio je Vladi, ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću i Općini Ulcinj na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj efikasnoj saradnji koja je rezultirala potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.

"Al Shiddi grupa već 15 godina posluje u regionu. Imamo velike investicije u Bosni i Hercegovini i želimo da širimo poslovanje u regionu, ali i van njega. Imamo dobar brend i želimo da svoje iskustvo prenesemo u Crnu Goru", kazao je Al Shiddi.

Istakao je da vjeruje da će ovo biti samo početak investicija, te da se nada većem broju turista koji će dolaziti u Crnu Goru, ali i kontaktima i poslovnoj saradnji koja iz takvih dolazaka može proizaći.

Otvaranje razvojne perspektive za Ulcinj

Predsjednik Općine Ulcinj, Omer Barjaktari kazao je da se otvara još jedna razvojna perspektiva za Ulcinj.

"Otvaramo jedan od najvećih razvojnih potencijala općine Ulcinj. Radujem se saradnji sa Al Shiddi grupom i siguran sam da ćemo na ovom lokalitetu imati jednu od najvećih investitija u Crnoj Gori, veću od onih koje trenutno imamo", kazao je Barjaktari.

Al Shiddi grupa posluje već gotovo pet decenija u Saudijskoj Arabiji gdje je postala jedna od najuspješnijih kompanija, kroz raspoređivanje kapitala u više sektora na lokalnom nivou i aktivnim globalnim operacijama.

Kroz svoje investicije ostvaruju saradnju sa globalnim svjetskim brendovima, kako bi kroz najbolje prakse i stručnjake kreirali trajnu vrijednost u državama u kojima investiraju, ali i mogli da obave kvalitetan transfer znanja koji lokalno stanovništvo čini sposobnim i konkuretnim za dalji razvoj i upravljanje višemilionskim investicijama.

Al Shiddi je u Bosni i Hercegovini vlasnik najvećeg tržnog centra – Sarajevo City Centera, hotela Novotel (bivši Bristol), projekta Poljine Hills koji nikad nije u potpunosti zaživio te propale aviokompanije Fly Bosnia.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...