BIVŠI MINISTAR ODBRANE HRVATSKE ANTE KOTROMANOVIĆ: „Došao je i Zoran Milanović, on je najmanje važan, svi koji sjede za stolom su važniji od njega…“

-Bitno mi je kao branitelju i zapovjedniku iz Oluje da se na jedan dostojanstveni način obilježava Dan pobjede, kazao je on.

  • Regija

  • 06. Avg. 2023  

  • 1

Zapovjednik iz „Oluje“ i bivši ministar odbrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović za RTL je otkrio zašto nije došao na svečanost u Knin, ali i da je predsjednik RH Zoran Milanović došao kod njega na druženje nakon proslave.

Zbog čega niste bili na obilježavanju u Kninu?

-Danas je poseban dan i za mene i za sve moje prijatelje branitelje. Nema nikakvog posebnog razloga, nekada odem, nekada ne odem. Kako sam iz mjesta koje je bilo okupirano i oslobođeno ja svake godine za Oluju okupim svoje prijatelje i mi na ovaj dan se tu družimo.

Među njima i predsjednik Republike?

-Da, on je danas navratio. On je među nama najmanje važna osoba, smatram da je svaki od nas koji sjedi za stolom važniji od njega, zato što kad je trebalo mi smo se stali za obranu Republike Hrvatske i tukli smo se, te smo oslobodili Republiku Hrvatsku. Na ovaj dan, bez ikakvih negativnih konotacija što se događa u Kninu, naprosto mi se nije dalo ići.

Kako je po vama proteklo obilježavanje u Kninu?

-Nemam pojma, kada dođem ovdje nemam baš signala, ne znam što se događa, ne znam što se događa u Kninu, nadam se da je prošlo sve u redu. Bitno mi je kao branitelju i zapovjedniku iz Oluje da se na jedan dostojanstveni način obilježava Dan pobjede, da državni vrh dođe u Knin i pošalju pozitivne poruke, da se dostojno to obilježi, da se na ovaj dan pokaže nekakva vrsta zajedništva, mislim da je to bitno za svakog branitelja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...