DRAMA U SANDŽAKU: Brutalne prijetnje upućene ministru turizma Huseinu Memiću, on za sve optužuje…

Investicija je vrijedna 67 miliona dinara – 50 miliona osiguralo je Ministarstvo turizma i omladine Srbije, a ostalo je učešće lokalne samouprave.

  • Regija

  • 06. Avg. 2023  

  • 2

Tekst pod naslovom „Kako je SDP prevario Islamsku zajednicu : Sredstava za Altun Alem preusmjerena Gradskoj upravi“, koji je objavljen na portalu bliskom Stranci pravde i pomirenja (SPP), bio je povod da se ministru turizma i omladine, Huseinu Memiću, upute prijetnje.

Memić, kadar, u Novom Pazaru, vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP), optužen je da je sredstva za rekonstrukciju Altun alem džamije, 50 miliona dinara, usmjerio gradskoj upravi, a ne Islamskoj zajednici (IZ) u Srbiji i da to nije slučaj sa objektima koji pripadaju SPC.

Ispod teksta pojavili su se prijeteći komentari. Ispod potpisa „srpsko-bošnjački savez napisano je „pobiti izdajnike sve do jednog, jedne uskoro ABD (ako Bog da): sad je red da mi bošnjački patriote Sandžaka izdajnicima naplatimo i tako će biti“ Izvjesni „Bošnjak“ je „poručio“ „da oni rade po zadatku“ da unište u Novom Pazaru i Sandžaku bošnjačku naciju, vjeru, jezik, kulturu …

Ministar Memić je, zbog ovih napisa, obavijestio Odjeljenje za visokotehnološki kriminal.

-Očekujem da brzo reaguju i preduzmu mjere u skladu sa zakonom – rekao je, za Danas, Memić i za takva pisanja optužio predsjednika SPP, Usamu Zukorlića, jer „svi znaju da on vodi taj portal i da bez njegovog znanja ne može ništa da se objavi“.

Gradska uprava je, prije dva dana, raspisala javnu nabavku za rekonstrukciju Altun-alem džamije, Investicija je vrijedna 67 miliona dinara – 50 miliona osiguralo je Ministarstvo turizma i omladine Srbije, a ostalo je učešće lokalne samouprave.

Ugovor o rekonstrukciji ovog kulturno – historijskog spomenika, u maju ove godine, potpisali su ministar Memić, novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac i glavni muftija IZ u Srbiji Mevlud Dudić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...