NA BJELAŠNICI CURIO PLIN, SANACIJA URAĐENA KASNO UVEČER: Sarajevogas i dalje samo moneta za rekonstrukciju Vlade KS

Građani su prijavili curenje gasa jer se isti osjetio. Na terenu su ekipe otklonile deformaciju na cijevi.

  • Društvo

  • 06. Avg. 2023  

  • 0

Sinoć kasno uvečer na Bjelašnici su izvršeni sanacioni radovi, a kako bi se otklonila opasnost, nakon što je ustanovljeno curenje gasa na mreži Sarajevogasa, piše novinska agencija Patrija.

Građani su prijavili curenje gasa jer se isti osjetio. Na terenu su ekipe otklonile deformaciju na cijevi. Sve se to dešavala na glavnoj saobraćajnici.

Inače, Sarajevogas kao preduzeće trenutno služi kao moneta za potkusurivanje u rekonstrukciji Vlade KS!

Ministar u Vladi KS Almir Bečarević (Stranka za BiH) problematizirao je pitanje direktora preduzeća Sarajevogas i načinu zapošljavanja u ovom preduzeću. Njegove tvrdnje su u prilog navodima da je funkcija direktora ovog preduzeća predmet političke trgovine.

Prema dokumentaciji koja je objavljena, aktuelni direktor Sarajevogasa (Edis Baković) je 25. jula 2023. podnio ostavku na mjesto direktora, a ostavku je Nadzorni odbor preduzeća prihvatio na sjednici održanoj isti dan, uz imenovanje v. d. direktora čiji bi mandat trebao početi 1. septembra. To bi trebao biti Hase Tirić.

"Pošto je riječ o najznačajnijoj energetskoj kompaniji u Kantonu Sarajevo i s obzirom na to da je po Statutu Sarajevogasa propisano da direktor mora imati osam godina provedenih u struci, molim Nadzorni odbor da me informira gdje je ta struka u oblasti energetike ili gasne privrede u konkretnom imenovanju", tražio je ranije Bečarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...