NAPETO NA GRANICI: Poljska sprema oštar odgovor zbog prijetnji od strane zloglasne grupe „Wagner“…

"Očekujemo još pokušaja napada na našu granicu, moguće povrede našeg zračnog prostora", naglasio je Jablonski.

  • Evropa

  • 07. Avg. 2023  

  • 0

Poljske vlasti razmatraju mogućnost potpunog zatvaranja granice s Bjelorusijom.

Takva bi odluka mogla biti donesena u vezi s pokušajima plaćenika zloglasne grupe „Wagner" da prodru na poljski teritorij, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Poljske Pawel Jablonski, javio je CNN.

"Vrlo smo jasni da nećemo činiti ustupke. Očito će biti pokušaja (plaćenika da uđu u Poljsku). Očekujemo još pokušaja napada na našu granicu, moguće povrede našeg zračnog prostora", naglasio je Jablonski.

Dodao je i da će Vagnerovci "pokušati pokazati da mogu šta hoće". "Povećavamo broj vojnika u ovoj regiji", istaknuo je Jablonski. Nije precizirao u kojoj će mjeri dodatni kontingent biti raspoređen. Odgovarajući na pitanje o mogućem zatvaranju granice s Bjelorusijom, Jablonski je naglasio: "Razmatramo sve mjere potrebne za zaštitu našeg teritorija, naših građana, uključujući potpunu izolaciju Bjelorusije, uključujući i potpuno zatvaranje granice", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...