DAČIĆ O SITUACIJI U SRBIJI: "Ne plašim se izbora, opozicija nije previše euforična za tim"

U ovoj godini sigurno neće biti vanrednih izbora, kaže Dačić

  • Regija

  • 07. Avg. 2023  

  • 1

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da se "ne plaši izbora" i dodao da za funkcionisanje institucija nije dobro da se u nekoliko uzastopnih perioda skraćuju mandati.

“A naročito (nije dobro) ako nema neke političke krize, u smislu krize broja glasova u parlamentu”, rekao je Dačić za TV Prva, navodeći da su ga “napali” iz opozicije zbog njegove nedavne izjave da nema razloga za vanredne izbore.

Dačić je rekao da “nije vidio da su opozicione stranke previše euforične kad je riječ o zahtjevima o održavanju izbora”.

“Da li će biti vanrednih izbora ili ne? Već smo ušli u to da u ovoj godini sigurno neće biti, i sam predsjednik je najavio. A od onog što čujete iz opozicije, svi su nekako saglasni da to bude u narednoj godini. A naredne godine imamo redovne izbore, redovni lokalni i pokrajinski izbori”, rekao je Dačić.

“Mi smo jedina zemlja gdje šef vladajuće koalicije nudi opoziciji izbore, a oni neće”, dodao je Dačić.

Naveo je da će saradnja socijalista sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem biti nastavljena i poslije izbora.u Srbije ili Beograda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...