DNEVNA DOZA RADOVANOVIH NEBULOZA: „Institucije RS-a nisu odgovorne za propust u Prijedoru. Iz Sarajeva su jedva ovo dočekali..."

Kazao je da je značajno da RS i Srbija zajedno obilježavaju stradanje srpskog naroda.

  • Vijesti

  • 08. Avg. 2023  08. Avg. 2023

  • 8

SNSD-ov delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i savjetnik Milorada Dodika, Radovan Kovačević, rekao je za RTRS da Republika Srpska i Srbija nikada neće zaboraviti žrtve akcije "Oluja".

Kazao je da je značajno da RS i Srbija zajedno obilježavaju stradanje srpskog naroda.

-Sve prognane i sve žrtve nikada nećemo zaboraviti. Međutim, mnogi ne žele da čuju poruke sa obilježavanja stradanja Srba u "Oluji", izjavio je Kovačević.

Kovačević je rekao da su Srbi iz Hrvatske oduvijek tu živjeli.

-"Oluja" je bila završni čin genocida nad Srbima. Svi prognani Srbi su našli utočište u Srbiji i Republici Srpskoj. Mi imamo jednak status i u Srpskoj i Srbiji, naveo je Kovačević.

Kovačević je komentirao i propust organizatora koji je u jednom dijelu programa u Prijedoru prikazao fotografiju protjeranih Bošnjaka iz Žepe.

-Izvinjavam se se svim žrtvama zbog fotografije. Taj propust je uvreda za Srpsku i Srbiju, kao i za porodicu Mujkić, čija se fotografija nije smjela tu naći. Institucije Srpske nisu odgovorne za propust. Iz Sarajeva su jedva ovo dočekali i to je stvarno jako zlonamjerno, pravdao se Kovačević.

Kovačević je kazao da je srpski narod imao najviše žrtava, te dodao da postoji ogroman dokaz za to.

-Republika Srpska predstavlja istorijsku pobjedu srpskog naroda. Što je najvažnije, Srpska garantuje sva prava svim narodima i građanima, kazao je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...