OTKRIVAMO: Ovo je policijski službenik koji je suspendiran po nalogu ministra Nešića

Postupak protiv policijskog službenika pokrenut je upravo na zahtjev Nešića.

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2023  

  • 1

Policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je na društvenoj mreži Facebook objavio slike kojima veliča "Oluju" suspendiran je do okončanja disciplinskog postupka, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, piše portal Ljudski.ba.

Postupak protiv policijskog službenika pokrenut je upravo na zahtjev Nešića.

Nešić je, nakon što se upoznao sa informacijom da je službenik veličao akciju "Oluja", zatražio od Direkcije da pokrene postupak kako bi se utvrdila odgovornost tog službenika.

Ljudski.ba saznaje kako je riječ o Marku Škegri, uposleniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji obavlja dužnost zaštite Dragana Čovića, lidera HDZ-a BiH i člana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Kako saznajemo, Nešić je prijavio Škegru i zbog tetovaže na leđima na kojoj je ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni", ali s obzirom da je u vrijeme obavljanja dužnosti Škegro uniformiran i ta se tetovaža ne vidi, velike su šanse da ta optužba ministra Nešića bude odbačena nakon saslušanja pred disciplinskim organima.

Ono što je znakovito je i da lider HDZ-a BiH i izaslanik u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, baš kao i velika većina iz vrha HDZ-a BiH godinama javno čestitaju „Dan pobjede“ i obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Oluja“ kojom je oslobođen okupirani teritorij Republike Hrvatske.

No, ministar Nešić, baš kao ni njegov politički mentor Milorad Dodik nikada nikoga iz HDZ-a BiH zbog toga nisu pozvali na odgovornost.

Bilo kako bilo, uoči važne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebali biti usvojeni zakoni iz 14 prioriteta na putu ka Europskoj uniji, imamo nove napetosti na političkoj sceni u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...