OGLASIO SE PRINC SA NERETVE: „Osjećam se kao da je meni neko zabio nož, užasno. Veliki je ovo šamar fudbalu…“

-Ne bi se utakmica ni završila da se počelo igrati, odgoda je bila jedino rješenje, kazao je on.

  • Sport

  • 10. Avg. 2023  

  • 0

I dalje se priča o užasnom događaju koji se dogodio u Ateni gdje je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a.

Bivši direktor iegendarni igrač AEK-a Dušan Bajević otkrio je za Sportske novosti svoja razmišljanja o onome što se dogodilo u Grčkoj.

“Tužan sam, šokiran. Ne mogu shvatiti kako se dogodilo da čovjek izgubi život na takav način. Znam mjesto gdje se zbio nemili događaj, uvijek je puno navijača AEK-a, posebno mlađih momaka oko stadiona. Ne mogu zamisliti da čovjek pogine pred svojim stadionom. Osjećam se kao da je meni neko zabio nož, užasno”, rekao je Bajević te dodao kako je odgoda utakmice između AEK-a i Dinama bilo jedino rješenje.

“Moralo se odgoditi jer niko ne bi mogao garantovati sigurnost na stadionu. Ne bi se utakmica ni završila da se počelo igrati, odgoda je bila jedino rješenje. Nema fudbala kada ljudi pogibaju, u takvim uslovima je fudbal u drugom planu.”

“Veliki je ovo šamar fudbalu. Nedopustivo je da se ovakvo nešto dogodi. Ne, nikako ne mogu shvatiti. Neopisivo mi je žao poginulog, njegovih roditelja. Korektna je odluka o odgodi, mora se poštovati ljudski život i tuga svih onih koji na takav užasan način ostanu bez najmilijih”, zaključio je legendarni Mostarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...