ZASTRAŠUJUĆA EKSPLOZIJA U MOSKVI: Ima mrtvih, na desetine ozlijeđenih...

-Ne mogu komentirati šta je to bilo, postavlja se pitanje radi li se o napadu ili eksploziji iznutra", rekao je guverner moskovske regije Andrej Vorobjov.

  • Svijet

  • 10. Avg. 2023  10. Avg. 2023

  • 0

Ruski mediji javljaju da je jedna osoba preminula od posljedica ozljeda zadobivenih u eksploziji tvornice u Sergjev Posadu kod Moskve. Državni mediji citirali su gradsku upravu koja je potvrdila da je jedna osoba umrla u bolnici.

Hitne službe ne sumnjaju da je eksploziju uzrokovao ukrajinski napad dronom, od kojih su se mnogi dogodili u Moskvi i okolici posljednjih dana. Nove slike s mjesta događaja pokazuju razmjere razaranja. Još nije jasno šta je uzrokovalo eksploziju. U eksploziji je ozlijeđeno najmanje 45 ljudi, a neki ruski mediji javljaju da je brojka veća od 50. Više od polovice ozlijeđenih je u bolnici.

Ruski istražni odbor otvorio je istragu o incidentu. "U gradskoj četvrti Sergjev Posad pokrenut je kazneni postupak zbog incidenta u jednoj od tvornica, u kojem su ljudi ozlijeđeni", rekao je istražni odbor. Predstavnik istražnog odbora rekao je za režimsku agenciju TASS da tvrdnje o napadu bespilotne letjelice nisu potvrđene. Pravi uzrok eksplozije utvrđuju vlasti, rekli su.

"Što se tiče eksplozije, ona je bila vrlo snažna. Sada su operativne službe angažirane. Ne mogu komentirati šta je to bilo, postavlja se pitanje radi li se o napadu ili eksploziji iznutra", rekao je guverner moskovske regije Andrej Vorobjov u intervjuu za RIA Novosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...