U 39. GODINI: Legendarni veznjak Barcelone potpisao za klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

"Dobrodošao Iniesta", objavljeno je na zvaničnim profilima kluba na društvenim mrežama. 

  • Sport

  • 10. Avg. 2023  

  • 0

Španjolski nogometaš Andres Iniesta, koji je nedavno napustio japanski Vissel Kobe, u 39. godini potpisao je za Emirates Club iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

U saopćenju kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata navedeno je da je Iniesta, bivši španski reprezentativac i veznjak Barcelone, prešao u Emirates Club.

"Dobrodošao Iniesta", objavljeno je na zvaničnim profilima kluba na društvenim mrežama. 

Nakon što je s Barcelonom osvojio devet ligaških naslova i četiri naslova Lige prvaka, Iniesta je 2018. potpisao ugovor s Vissel Kobeom i 2021. obnovio dvogodišnji ugovor.

Tokom Iniestine ere, Vissel Kobe se prošle godine po prvi put takmičio u Ligi prvaka Azijske fudbalske konfederacije (AFC) i osvojio Japanski carski kup 2019. i Japanski superkup 2020.

39-godišnja fudbalska zvijezda je u svojoj karijeri učestvovala na četiri Svjetska prvenstva sa Španijom, a podigao je trofej u FIFA-i 2010. u Južnoj Africi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...