BILA UČENICA GIMNAZIJE DOBRINJA: Mirjana Malešević imala je samo 15 godina kada je granatom ubio srpski agresor (VIDEO)

Mirjana Malešević tada je ukopana u naselju Dobrinja.

  • Sjećanje

  • 10. Avg. 2023  

  • 0

U filmu koji je snimljen povodom 30 godina rada Gimnazije Dobrinja, a prikazan u maju ove godine, autentičnim videosnimcima je dokumentovana smrt učenice ove škole Mirjane Malešević koju je ubio srpski agresor granatom ispaljenom sa okolnih brda. Mirjana je poginula samo nekoliko desetina metara od ulaza u školu koja je upravo nastala te ratne 1993. godine, piše novinska agencija Patrija.

27. februar 1993. godine zauvijek je promijenio život porodice Malešević. Dvije granate ispaljene sa srpskih položaja ubile su 15-godišnju Mirjanu Malešević i njenog prijatelja Samira Polju. Mirjana je rođena 3. avgusta 1977. godine.

U holu Gimanzije Dobrinja nalazi se spomen-obilježje sa fotografijom ubijene učenice.

Radiotelevizija Republike Srpske (RTRS) objavila je u aprilu prilog u kojem se pozivaju na podatke Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zočina u opštinama Srpskog Sarajeva te da je tokom rata stradalo 106 djece. Među tom djecom su ubijena djeca Sarajeva za koju postoji dovoljno dokaza da su ubijena u opkoljenom Sarajevu od ruke srpskog agresora.

Mirjana Malešević tada je ukopana u naselju Dobrinja. Dio filma koji govori o Mirjaninoj smrti možete pogledati od 3. minute.

Laži režima Republike srpske o ubijenoj djeci 'Srpskog Sarajeva' raskrinkava i stranica SniperAlley. Na svom Twitter nalogu objavljuju dokumente, fotografije, svjedočenja članova porodica ubijene djece Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...