ŠTA JE OD SVEGA ISTINA U RUDNIKU BAKRA MAJDANPEK: Kineska kompanija Zijin Mining Group demantovala da su njeni radnici ubili i pojeli psa

Oni su istakli da su odmah nakon prvih informacija o događaju zahtjevali od podizvođačke kompanije da preduzme sve potrebne radnje i da sprovede internu istragu.

  • Regija

  • 13. Avg. 2023  

  • 2

Na društvenim mrežama nedavno se širila fotografija, uz koju se spekulisalo da su kineski radnici zaposleni u rudniku bakra "Zijin Copper", koji djeluje u sastavu kompanije "Zijin Mining Group" u Majdanpeku, ubili psa, a zatim ga odrali, ispekli i pojeli, javlja beogradski list Danas.rs.

Kompanija "Zijin Mining Group" saopćila je danas da je o tom događaju, koji je uznemirio javnost, saznala preko društvenih mreža.

"Razumijemo uznemirenost javnosti, ali zarad istinitog i pravovremenog informisanja želimo da obavijestimo javnost da niko od naših zaposlenih nije učestvovao u tome", naveli su oni.

Oni su istakli da su odmah nakon prvih informacija o događaju zahtjevali od podizvođačke kompanije da preduzme sve potrebne radnje i da sprovede internu istragu.

"Nakon toga je utvrđeno da je u pitanju zec, a ne pas. Također smo zahtjevali da se poštuju svi lokalni zakoni i cijeli slučaj prijavi nadležnim udruženjima i relevantnim ustanovama“, saopćili su iz ove kompanije.

Zijin je dodao da ta kompanija poštuje sve običaje, kulturno naslijeđe i zakone Srbije.

"Naša je dužnost da kao odgovorna kompanija prihvatimo sve norme, običaje, primjenjujemo ih i poštujemo, a to je samim tim apsolutno i obaveza svakog našeg zaposlenog", zaključili su oni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...