GRCI ŠOKIRANI PRIZORIMA U ZAGREBU: "AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu..."

Grčki mediji pišu danas o pobjedi AEK-a, a jedan od njih je i Giorgios Tsakiris, koji je za Gazzettu napisao komentar utakmice,

  • Sport

  • 16. Avg. 2023  

  • 1

Zagrebački Dinamo je na Maksimiru golom u 90. minuti izgubio 2:1 od AEK-a u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Grčki mediji pišu danas o pobjedi AEK-a, a jedan od njih je i Giorgios Tsakiris, koji je za Gazzettu napisao komentar utakmice, fokusirajući se na proslavu pogotka Galanopoulosa. AEK-ov nogometaš je, nakon pogotka, skinuo crni flor i okrenuo se prema Bad Blue Boysima. Jasno je, posvetio je pogodak poginulom navijaču Michalisu Katsourisu.

"Michalis, jesi li vidio šta je napravio Galanos? Za tebe, slavio je njima u lice", piše novinar grčke Gazzette pa dodaje: "Napravite party gore na nebu ti i drugi navijači jer AEK je pobijedio na neonacističkom stadionu. Kostas Galanopoulos je slavio pred njihovim navijačima zbog tebe s crnom trakom.

Gledao sam drugi pogodak i pokušao suzdržati suze. Ali nisam uspio. Ne mogu prestati razmišljati o tom trenutku. Ništa drugo nije postojalo sinoć. U njega je utkana sva naša tuga i bol. Michalis, partijaj gore na nebu i ispričaj se Bogu za ono što se dogodilo tu dolje", piše Tsakiris.

Inače, navijači Dinama zviždali su za vrijeme minute šutnje u čast ubijenog grčkog navijača, što je dodatno iziritiralo grčke medije.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...