PORUKA ZA SRPSKE GENERALE I OSTALE ZLOČINCE: "Nećete u Sarajevo, niste ni prije!"

Ako pođete povedite nam Milomira Savčića, Novaka Đukića, Duška Kornjaču i Tomislava Kovača. Povedite i sve druge sa ovog spiska, za njih imamo posebne pozivnice.

  • Mini market

  • 16. Avg. 2023  

  • 2

Nakon četnika u Sarajevo žele ušetati i generali zločinačke VRs koji to nisu uspjeli tokom 1425 dana opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine. Istini za volju četnici su u Sarajevo ušli u svom stilu, pokvareno i kukavički, na filmskom platnu Sarajevo Film Festivala nastalog kao vid kulturne odbrane od agresije srpskih generala, piše novinska agencija Patrija.

Generali, kroz saopćenje Udruženja “Čast otadžbine”, poručuju da žele pred Sud i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da brane Milorada Dodika, predsjednika entiteta koji su, kako kažu, krvlju stvarali. I to je jedina istina, entitet Rs stvaran je krvlju ali Bošnjaka i Hrvata, koji su mučeni, protjerivani, ubijani skupa sa svim što je ličilo na njihov identitet. To je zaostavština onih su odavno trebali biti pred Sudom BiH, ali na optuženičkim klupama.

No, nisu, kriju se u državi koja je navikla da štiti zločince, pod rukovodstvom predsjednika koji je dok je bio vučić dolazio na brda iznad Sarajeva i kišobranom gađao građane tog grada a srpski generali mu se divili. Sad je vučić postao Vučić, pa on čuva svoje generale. I još bi da ih opet šalje u Sarajevo, da brane nasljednika Radovana Karadžića od optužnice Tužilaštva nezavisne, suverene države Bosne i Hercegovine.

Može, al’ malo sutra!

Generali zločinačke vojske VRs neka unaprijed znaju da se ne trebaju pribojavati hoće li “političko Sarajevo” odobriti njihov “mirni skup” ispred Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Jer, to “političko Sarajevo” odavno je “podaničko”, pa je veća vjerovatnoća da će njihovu dozvolu dobiti.

Ali, u ovom slučaju ne pitaju se samo probrani kolaboracionisti, pitamo se mi, građani grada kojeg ste terorisali i držali pod opsadom. Zato, gospodo zločinci zapamtite - NEĆETE U SARAJEVO, NISTE NI PRIJE!

I ne zbog toga što ovo nije slobodan grad, već upravo suprotno. Ovaj grad je odbranjen od vas da bi bio slobodan, a mi dobro znamo kako je kad vi, generali vojske osuđene za genocid i širi spektar zločina, garantujete mir. Stoga i ne pomišljajte!

Jer, bijelih čaršafa nemamo i nećemo ih isturiti. Nismo više ni goloruki. Za razliku od onda, kišobrana imamo dovoljno. Doduše, manje nego ih vi imate, ali ako smo vam prošli put polomili zube bez kišobrana, ovaj put s malo naših kišobrana, vi nemate šansu.

Ako pođete povedite nam Milomira Savčića, Novaka Đukića, Duška Kornjaču i Tomislava Kovača. Povedite i sve druge sa ovog spiska, za njih imamo posebne pozivnice.

Pa kad se već obračunavamo, da se obračunamo do kraja.

I na kraju povedite i Vučića. Poraslo je dijete, osamostalilo se, a on voli kišobrane. Pa kad se skupite da vidimo čiji su kišobrani bolji.

Pa da jednom za sva vremena upamtite, niti ćete vi srpski generali i zločinci niti će država Srbija ikada ući u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Niti će ovo ikada biti “srpski svet”. No, voljeli bismo da pokušate, da očistimo ono što Dudakoviću Amerikanci nisu dali.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...