TIJELO MONSTRUMA SULEJMANOVIĆA JOŠ UVIJEK U HLADNJAČI: Kakva je procedura ukoliko se niko ne javi da sahrani ubicu iz Gradačca

Dodaje da troškove sahrane snosi jedinica lokalne samouprave, koja ima pravo na naknadu troškova i to od osoba koje su bile dužne da obezbijede sahranu.

  • Hronika

  • 16. Avg. 2023  

  • 3

Tijelo ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u hladnjači Javnog komunalnog preduzeća "Komemorativni centar" u Tuzli i još niko nije podnio zahtjev za njegovog preuzimanje

Dodaju kako je obavljena obdukcija i da su uslovi za ukopavanje tijela ispunjeni.

"Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas, te je spremno za ukop. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca jer je riječ o osobi sa njihovog područja", izjavio je ranije Faruk Latifagić, direktor JKP “Komemorativni centar” Tuzla.

Iako precizan rok za javljanje zakonom nije definisan, praksa kaže da procedure oko sahrane pokojnika mogu trajati i do mjesec dana.

Ratko Jokić, direktor preduzeća “Gradsko groblje” u Banja Luci kaže da su zakoni u RS i Federaciji BiH vrlo jasni u pogledu toga ko sahranjuje posmrtne ostatke.

"Zakon o grobljima i pogrebnoj djelatnosti kaže da su sahranu umrle osobe dužni da obezbijede njegovi srodnici, odnosno najbliža porodica. Ukoliko ove osobe odbiju sahranu, kakav je slučaj u Gradačcu, sahranu će izvršiti uprava groblja koju odredi nadležni organ jedinice lokalne samouprave", objasnio je Jokić.

Dodaje da troškove sahrane snosi jedinica lokalne samouprave, koja ima pravo na naknadu troškova i to od osoba koje su bile dužne da obezbijede sahranu.

Nermin Sulejmanović široj javnosti postao je poznat po krvničkom činu u kojem je u Gradačcu ubio nevjenčanu suprugu, te još dvije osobe, odnosno oca i sina. Ubistvo supruge prenosio je na društvenim mrežama.

Sulejmanović je na kraju sebi presudio pucnjem iz pištolja, nakon čega je po naredbi Tužilaštva TK izvršena obdukcija njegovog tijela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...