ISPRAVKA: Ubica iz Gradačca nije tajno ukopan! Stigao zvanični demanti informacije

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" objavio je 17.08.2023. godine vijest pod naslovom "NEZVANIČNO UKOPAN U ČETVRTAK UJUTRO: Monstrum Nermin Sulejmanović iz Gradačca sahranjen u tajnosti?" koja sadrži netačne informacije. Tijelo još uvijek nije sahranjeno i nalazi se u hladnjači u Tuzli.

  • Hronika

  • 17. Avg. 2023  07. Sep. 2023

  • 1

Analizom portala raskrinkavanje.ba utvrđeno je da sadržaj na portalu Slobodna Bosna u kome se navodi da je ubica iz Gradačca tajno sahranjen predstavlja prenošenje lažnih informacija.

Naime, kako piše Raskrinkavanje.ba, iako je prenijeto da "prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz Tuzle počinitelj masovnog ubistva u Gradačcu Nermin Sulejmanović u tajnosti ukopan u blizini Gračanice u četvrtak 17. augusta" - ovo nije tačno!

Da je vijest o tajnoj sahrani ubice iz Gradačca zapravo lažna, potvrdio je i zvanični demanti koji je odmah uslijedio.

Direktor Komemorativnog centra Tuzla Faruk Latifagić rekao je za portal N1 18. augusta da se tijelo počinitelja i dalje nalazi u Komemorativnom centru, te da se niko od njegove porodice nije javio da ga preuzme.

Ovo je potvrdio i za Avaz istog dana, eksplicitno navodeći da su medijski napisi o Sulejmanovićevoj tajnoj sahrani netačni.

Latifagić tvrdi da je netačna informacija koju su objavili pojedini mediji da je Sulejmanović ukopan negdje kod Gračanice:

"Nije to tačno. Tijelo je i dalje u hladnjači u Tuzli. Niko nije došao da ga preuzme. I mi čekamo šta će biti i ko će ga i kada ukopati. Sve ostalo su dezinformacije", rekao je Latifagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...