ZASTUPNICA U PARLAMENTU BiH AIDA BARUČIJA OTVORILA DUŠU: "Ne dam svoj glas Dodiku"

"Sasvim je jasno da će nakon udovoljavanja ove želje, sutra opet imati neke nove zahtjeve bez mogućnosti reciprociteta i tako u nedogled, a sve u cilju opstrukcije napretka Bosne i Hercegovine i zadovoljavanja interesa uskog političkog kruga, naravno, sve na račun građanki i građana", kaže Baručija

  • Politika

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

"Kao zastupnica sam od samog početka političke karijere zastupala stav da naša Domovina mora postati članica EU i NATO saveza i da te opcije nemaju alternativu. Od tog stava svakako nisam odustala i ne planiram podržavati parcijalna ad hoc rješenja i udovoljavati beskonačnim proizvoljnim zahtjevima SNSD-a, koja u drugi plan stavljaju realizaciju 14 prioriteta Evropske komisije, a podršku za takav princip sam dobila i u BHI-KF, stranci na čijoj listi sam izabrana u državni parlament", napisala je Aida Baručija na svom Facebooku, prenosi Politički.ba.

Ona je zastupnica Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad (BHI-KF) u Državnom parlamentu.

"Politička paradigma konstantne ucjene se mora promijeniti, svi znamo šta su prioriteti za Bosnu i Hercegovinu i tek nakon toga možemo pričati o nekim kadrovskim rješenjima i popunjavanju fotelja, tako da svakako neću glasati za izbor ministra finansija i još jedno, ko zna koje po redu, ispunjenje želja gospodina Dodika. Sasvim je jasno da će nakon udovoljavanja ove želje, sutra opet imati neke nove zahtjeve bez mogućnosti reciprociteta i tako u nedogled, a sve u cilju opstrukcije napretka Bosne i Hercegovine i zadovoljavanja interesa uskog političkog kruga, naravno, sve na račun građanki i građana.

Vrijeme je da se konačno posvetimo konkretnom djelovanju i ispunjavanju traženih kriterija u što kraćem roku, jer vremena za odlaganje i opstrukcije više nema, Bosna i Hercegovina mora čim prije postati članica Evropske Unije, a ključevi su u našim rukama", napisala je Baručija.

BHI KF dio je bloka stranaka koje su na vlasti na državnom nivou.

SNSD sa satelitima, HDZ BiH i stranke oko njega, te Trojka sa BHI KF imaju većinu. Ruka Aide Baručije odlučujuća je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...