NE ODVAJAJU SE OD VUČIĆA: Dodik i Cvijanovićka otputovali u Budimpeštu, pravac u crkvu na liturgiju, a onda…

Predviđen je i sastanak sa turskim predsjednikom Erdoganom.

  • Vijesti

  • 19. Avg. 2023  

  • 6

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović danas su otputovali u Budimpeštu na poziv vladike Lukijana i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Prvog dana posjete prisustvovat će slavi crkve u Sent Andreji, dok će sutra imati sastanke sa Orbanom, a zatim i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predviđen je i sastanak sa turskim predsjednikom Erdoganom.

Dodik je najavio da će ove zvaničnike upoznati o, kako je naveo, nikad težoj političkoj situaciji u BiH i pokušaju stranaca da nameću svoje zakone, ukidaju Republiku Srpsku i podižu optužnice.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će od danas u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj tokom koje će prisustvovati ceremonijama obilježavanja Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svjetskog prvenstva u atletici – Budimpešta 2023.

Prvog dana posjete,  predsednik Vučić će se u Sentandreji sastati sa episkopom budimskim Lukijanom, nakon čega će mu biti uručen orden Eparhije budimske prvog reda, saopćila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije.

Pored toga, Vučić će imati i odvojene susrete sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsjednicom Mađarske Katalin Novak, kao i sa predsednikom Republike Turske Erdoganom.

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...